Word lid
 

Mogelijk opvang mensen uit Oekraïne in Hoekstien

Zaterdag 24 juni 2023 | 14:23

Mogelijk opvang mensen uit Oekraïne in Hoekstien

Deze week zijn we door de burgemeester geïnformeerd dat de Hoekstien (voormalige basisschool) is aangewezen als een mogelijke locatie voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Vanuit de overheid is er bepaald dat iedere gemeente een x-aantal mensen extra moet opvangen en Opsterland is daar geen uitzondering in. Daarnaast is in Opsterland meer dan de helft van het aantal opgevangen vluchtelingen ondergebracht in particuliere woningen/kamers die maar een beperkte tijd beschikbaar zijn. Hierdoor moeten veel mensen herplaatst worden.

Aangezien er in Opsterland maar weinig locaties geschikt en beschikbaar zijn (de gemeente kijkt hierbij vooral naar eigen panden) is onze voormalige basisschool voorlopig een van de locaties waarvan nu bekeken gaat worden of ze geschikt zijn.

Zodra het schoolgebouw geschikt blijkt te zijn (of te maken is) gaat de gemeenteraad beslissen of ze met deze locatie verder willen. Hierbij spelen verschillenden dingen een rol: verbouwkosten, capaciteit (hoeveel mensen kunnen er in), ontbreken van voorzieningen als openbaar vervoer en winkels etc. 

Op dit moment weten we niet meer dan dit; eventuele vragen kunnen dus ook niet beantwoorden.

Wat er ook besloten wordt, wij worden meteen op de hoogte gebracht door de gemeente en we zullen dat dan ook direct delen in de dorps-app en op onze website.

 

Plaatselijk Belang Luxwoude

×